Expertise
Bloom Therapie & Coaching voor kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en gezinsbegeleiding. Bloom Therapie & Coaching is tevens gespecialiseerd in ADHD & Hooggevoeligheid. Minder spanning of stress? Meer zelfvertrouwen? Faalangst? Burnout? Bloom Therapie & Coaching uit Valkenburg, jouw specialist!
295
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-295,bridge-core-2.4.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-23.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Expertise Bloom Therapie & Coaching

lijn met icoon

ADHD & hooggevoeligheid

Het lijkt tegenwoordig wel of steeds meer kinderen en volwassenen de diagnose AD(H)D krijgen. Mensen met AD(H)D hebben een vol en chaotisch hoofd. Dit ‘volle hoofd’ kun je zien als een emmer die overloopt. Echter wanneer jij de dingen doet zoals ‘het hoort’ , dan ben je je constant aan het aanpassen. Dat continue aanpassen kost veel energie. Het zenuwstelsel blijft steeds in de ‘alert-stand’ staan. Je bent continu aan het overleven en daardoor is er minder energie voor wat jij wilt. Dit leidt tot gevolgschade zoals stemmingswisselingen, hyperactiviteit, depressie, slaapproblemen (ect.). Bloom gaat aan de slag met deze gevolgschade door te kijken naar WWW, ofwel ‘Wat Werkt Wel’ voor jou. Het emmertje wordt leger, zodat je meer rust en balans ervaart en meer energie hebt voor de leuke zaken in jouw leven.
~
Zelf Plannen: AD(H)D en planningsvaardigheden gaat soms moeilijk samen. Heeft je zoon of dochter ook zo’n moeite met huiswerk plannen? Is huiswerk maken een dagelijks, terugkerende strijd en zorg? De methode “Zelf Plannen” is een evidence-based traject, waarin jongeren (met of zonder AD(H)D) planningsvaardigheden leren. Voor meer informatie kunt u ons bellen om een kennismakingsgesprek te maken .
~
AD(H)D en hooggevoeligheid kenmerkt zich beide door het hebben van een vol hoofd en prikkelgevoeligheid. Ben je of is jouw kind ook zo gevoelig voor geuren, geluiden, beelden, emoties en/of sferen? Dit kan een teken zijn dat je of jouw kind hooggevoelig/hoogsensitief is. Een hooggevoelig zenuwstelsel betekent dat er veel prikkels binnenkomen. Deze prikkels kunnen niet altijd op een juiste manier verwerkt worden door het brein, maar dit is wel te leren! Hooggevoelige personen hebben hele mooie kwaliteiten wanneer ze met de vele prikkels kunnen omgaan. Bij Bloom ondersteunen wij graag zowel hooggevoelige volwassenen als kinderen.

lijn met icoon

DIM-men

Richt jij je op wat je wil, of op wat je niet wil? Ga DIM-men, ofwel ‘Denken In Mogelijkheden’! Hoe meer jij je kunt inleven in jouw doel en jouw wenselijke oplossingen, hoe meer dit een onderdeel zal worden van jouw “wereldmodel”. Oplossingsgerichte therapie en coaching is dus gericht op wat de cliënt wél wil. Middels deze methode houden we ons niet bezig met het ‘waarom’ van de problemen, maar richten we ons op het ‘hoe’ van een oplossing. Kortom: denken in mogelijkheden in plaats van problemen.
.
Deze kortdurende, oplossingsgerichte therapie is ook bij kids en jongeren zeer toepasselijk!

lijn met icoon

Kindercoaching

Houdt uw kind ook van spelenderwijs leren? Middels allerlei spellen en creatieve activiteiten krijgen kinderen de mogelijkheid te ontspannen, hun ervaringen, gedachten en gevoelens te ordenen en te uiten. Met de therapeut kunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen en tot nieuwe inzichten en oplossingen komen.

lijn met icoon

Kleurenanalyse

Blij zijn met wie je bent en jezelf volledig accepteren begint natuurlijk van binnen. Maar dit mag van buiten ook gezien worden. Het aandoen van kleding in de juiste kleuren en daarbij een passende make-up, kunnen je ook aan de buitenkant doen stralen. Tijdens een kleurenanalyse leer je hoe je er de hele dag stralend en fris uit kunt zien. Hoe fijn is het als de binnenkant en de buitenkant elkaar versterken! Wil je ook stralen?
.
Deze module bieden wij aan binnen een behandeltraject en kan ook apart geboekt worden.

lijn met icoon

NLP (neurolinguistisch programmeren)

NLP (neurolinguistisch programmeren) is een communicatiemodel waarmee je veel inzicht krijgt in jezelf. In onze praktijk gebruiken wij deze methode in het kader van persoonlijke groei. NLP is voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf, die een stap verder wil zetten in het leven en op een plezierige manier zelfontwikkeling wil vormgeven. Middels gesprekken en oefeningen ga je zelf ontdekken welke kwaliteiten en vaardigheden je al hebt, die je kunt inzetten om je doel te bereiken. Je wordt je bewust van wie je bent en welke mogelijkheden je allemaal hebt. Er wordt gekeken vanuit welke ‘eigen’ waarden jij leeft. We sporen beperkende gedachten & overtuigingen op, die je vasthouden in oude, vaste patronen. Het zou zo maar kunnen, dat je ontdekt dat er veel meer mogelijkheden zijn voor jou dan je ooit had gedacht. Kortom, je komt sterker in je schoenen te staan.

lijn met icoon

Psycho-educatie, theoretisch en ervaringsgerichte kennis

Binnen onze therapie en coaching speelt psycho-educatie een belangrijke rol. Weten hoe jouw eigen brein, jouw zenuwstelsel werkt en hoe dat zich uit in gedrag, is zo verhelderend. Dat hebben we zelf ondervonden en willen we doorgeven. Verder leggen we het communicatiemodel uit, waardoor inzicht wordt verkregen hoe je lichaam reageert op emoties, hoe je kunt omgaan met je stemmingen en wat dat doet met je lichaam.
.
Hoe fijn is het wanneer je weet hoe je in elkaar steekt en je meer over jezelf leert. Dat biedt ruimte om zelf te bepalen hoe je gaat reageren op zaken die in je leven spelen. Verder gaat onze theoretische kennis samen met ervarings-deskundigheid en levenservaring. Vanuit onze levenservaringen hebben we onze studies gekozen. Tenslotte: we gaan niet uit van een ‘leefbaar’ leven maar het is onze missie om te coachen tot een ‘gelukkig’ leven.

lijn met icoon

Systemisch werken

Binnen gezins- en familiesystemen kunnen allerlei dynamieken en patronen spelen, die maken dat je in je dagelijks leven niet altijd de keuzes maakt die je zou willen. Het is dan alsof een elastiekje je steeds weer terugtrekt in je oude patronen. Deze dynamieken kunnen doorbroken worden wanneer je er zicht op krijgt.
.
Enkele symptomen van dynamieken kunnen zijn: depressie, angst, boosheid, eenzaamheid, grensoverschrijdend gedrag, vermijdend gedrag en/of verslavingsgedrag.

lijn met icoon

Taal van het lichaam

Wil jij ook autonomie, vertrouwen in jezelf en veiligheid in je leven? In deze methode werken we met de body-mind connectie. Wat zegt ons lichaam over onze gedachtes en over ons handelen, en vice versa. Het doel van deze methode is ruimte creëren voor nieuwe, meer functionele patronen. In deze body-mind methode kijken we hoe het brein, het lichaam, onze vroege hechting en emoties samenhangen. Hoe krachtige overlevingsmechanismen in het zenuwstelsel zijn gaan vastzitten. We gaan ervan uit dat iedereen een zelfregulerend vermogen heeft en daardoor de mogelijkheid heeft om meer in verbinding te komen met wie je werkelijk bent. Je gaat meer in je autonomie staan en ervaart meer vertrouwen en veiligheid in je leven. Je kunt gezonde relaties en intimiteit met anderen aangaan.
.
Kortom: thuiskomen bij jezelf!

WhatsApp!
Call Now Button